Despre Biroul SPN SIMIN

vasta experienta in domeniul notarial si juridic

MEMBRII SOCIETATII PROFESIONALE NOTARIALE

componenta biroului notarial

steag-birou-notarial-vaslui
Simin Eduard Constantin

Notar Public

SIMIN MARIA

Notar Public

SIMIN IONUT

NOTAR PUBLIC

Notarul public este un liber profesionist, care indeplineste acte de autoritate publica.

Numirea in functie a notarului public, suspendarea si incetarea acestei calitati atesta caracterul dublu al pozitiei notarului care este titular al unui serviciu de interes public si, totodata, un liber profesionist, membru al unei organizatii profesionale.

Activitatea notariala se desfasoara in baza Legii nr. 36/1995 a notarilor publici si activitatii notariale si a Ordinului Ministrului Justitiei nr. 710/C/1995 pentru adoptarea Regulamentului de punere in aplicare a acestei legi.

Activitatea notarului public se bazeaza pe increderea solicitantilor, care se obtine daca notarul public este un consilier convingator si un confident discret al partilor, capabil sa le explice reglementarile legale si sa transpuna vointa lor in termeni juridici.

Functia de notar public este autonoma ceea ce impiedica orice ingerinta in intocmirea actelor notariale si in indeplinirea procedurilor prevazute de lege in competenta acestuia. Principiul stabilitatii in functie este menit sa garanteze echitatea si impartialitatea in decizie a notarilor publici, intr-un cuvant, independenta acestora.

Notarul public isi exercita atributiile ce îi sunt oferite prin lege in temeiul statutului functiei sale si nu in baza unui contract de munca, presupunand un raport de subordonare.

In situatia in care i se solicita indeplinirea unui act care incalca dispozitiile legale, notarul public are la indemana, ca instrument, incheierea de respingere motivata, care poate fi atacata de partea interesata in fata instantei judecatoresti.

Caracterul necontencios al activitatii notariale separa esential activitatea desfasurata de notarii publici de activitatea instantelor judecatoresti. Activitatea necontencioasa desfasurata de notarul public cu competenta si impartialitate evita declansarea litigiilor si urmareste armonizarea intereselor partilor.

Istoria Societatii Profesionale Notariale Simin

1990-2000

2000-2019